|
2018-05-09 14:30:44, szerda
|
|
|
|
|
|
A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által ,,tökéletes táplálék"-ként emlegetett tojásról szól.
MIÉRT EGÉSZSÉGES A BAROMFIHÚS?
A naponta fogyasztott táplálékok felét az állati eredetű élelmiszerek alkotják. Bennük találhatók meg azok a fehérjék, melyek az emberi szervezet számára az úgynevezett nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavakat jelentős mértékben tartalmazzák. Ezeket a szervezet más úton nem képes előállítani, tehát azzal és annyival tud gazdálkodni, ami a táplálékból rendelkezésre áll. A baromfihúsok az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai.
CSIRKEHÚS
A csirkehús gyári és otthoni feldolgozása egyaránt könnyű, húsa táplálkozási szempontból értékes és könnyen emészthető, izomrostjai puhák, kötőszövetei zsírban szegények, fehérjetartalma magas és teljes értékű, zsírtartalmának eloszlása kedvező, (a nagy vágóállatok zsírja átszövi az izomzatot, a baromfié a bőr alatt helyezkedik el és így könnyen eltávolítható, ráadásul a benne található kis mennyiségű zsír is ,,jó" zsír, mert telítetlen, ami véd a szívbetegségek ellen, ezen tulajdonsága miatt javasolják az orvosok és a táplálkozási tanácsadók).
Energiatartalma 100 grammonként mindössze 113 kcal, (összehasonlítva: pl. a közepesen kövér sertéshúsban 306 kcal van). A csirke kiváló forrása a B vitaminoknak, a B3-vitamin tartalma segíti az anyagcserét. A B6-vitamin fontos az immunrendszer és a vércukorszint karbantartásában, a B7-vitamin elősegíti a sejtek növekedését és a B12-vitamin részt vesz az idegsejtek és a vörösvérsejtek karbantartásában.
A csirkehús vasat is tartalmaz, amely az oxigén elszállításában hasznos a sejtek számára. A cink elősegíti a DNS-szintézist és olajozza az immunrendszer működését. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően a csirkehús szinte mindenkinek az étrendjében szerepelhet.
KERESÉS Keress receptre vagy hozzávalóra
EZÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB TOJÁST ÉS BAROMFIHÚST!
default user iconSzponzorált tartalomPROMÓCIÓ 0
A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által ,,tökéletes táplálék"-ként emlegetett tojásról szól.
MIÉRT EGÉSZSÉGES A BAROMFIHÚS?
A naponta fogyasztott táplálékok felét az állati eredetű élelmiszerek alkotják. Bennük találhatók meg azok a fehérjék, melyek az emberi szervezet számára az úgynevezett nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavakat jelentős mértékben tartalmazzák. Ezeket a szervezet más úton nem képes előállítani, tehát azzal és annyival tud gazdálkodni, ami a táplálékból rendelkezésre áll. A baromfihúsok az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai.
CSIRKEHÚS
A csirkehús gyári és otthoni feldolgozása egyaránt könnyű, húsa táplálkozási szempontból értékes és könnyen emészthető, izomrostjai puhák, kötőszövetei zsírban szegények, fehérjetartalma magas és teljes értékű, zsírtartalmának eloszlása kedvező, (a nagy vágóállatok zsírja átszövi az izomzatot, a baromfié a bőr alatt helyezkedik el és így könnyen eltávolítható, ráadásul a benne található kis mennyiségű zsír is ,,jó" zsír, mert telítetlen, ami véd a szívbetegségek ellen, ezen tulajdonsága miatt javasolják az orvosok és a táplálkozási tanácsadók).
Spenótos-fetás töltött csirkemell >>>
Energiatartalma 100 grammonként mindössze 113 kcal, (összehasonlítva: pl. a közepesen kövér sertéshúsban 306 kcal van). A csirke kiváló forrása a B vitaminoknak, a B3-vitamin tartalma segíti az anyagcserét. A B6-vitamin fontos az immunrendszer és a vércukorszint karbantartásában, a B7-vitamin elősegíti a sejtek növekedését és a B12-vitamin részt vesz az idegsejtek és a vörösvérsejtek karbantartásában.
A csirkehús vasat is tartalmaz, amely az oxigén elszállításában hasznos a sejtek számára. A cink elősegíti a DNS-szintézist és olajozza az immunrendszer működését. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően a csirkehús szinte mindenkinek az étrendjében szerepelhet.
PULYKAHÚS
A pulykahús fogyasztás terén Európában látványos fejlődésnek lehettünk szemtanúi. A magyarországi pulykahúsfogyasztás Európa és a világ élvonalában van, a Baromfi Termék Tanács becslései szerint hazánkban a fejenkénti átlagos fogyasztás 5-5,5 kilogramm évente. A pulykahús fogyasztása szintén része az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mert: miközben értékes fehérjében és vitaminokban gazdag a csirkehúsnál is zsírszegényebb, ezért kiemelten javasolt a kimélő diétához. Bőr nélkül így az energiaszegény diétán élők bátran fogyaszthatják, valamennyi ételféleség elkészíthető belőle, amit jellemzően vörös húsokból készítenénk el. Az összes húsfélét tekintve a pulykahúsnak jelentős a szív- és érvédő hatású többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is.
Tekintettel arra, hogy a pulykamell zsírtartalma a legalacsonyabb, miközben arányaiban a legtöbb egyszeresen vagy többszörösen telítetlen (esszenciális) zsírsavat tartalmazza, a hazai pulykahúsnak nagyobb szerepet kellene kapnia a fiatalok étkeztetésében is.
LIBAHÚS
A liba húsa ízletes, mája kiváló csemege és értékes exportcikk. A libahús magas zsírtartalmánál fogva energiában a baromfitermékek között a legmagasabb. Koleszterin tartalma a csirke és pulykahúsnál alacsonyabb.
KACSA
Kacsahúst nagyobb mennyiségben csak néhány országban fogyasztanak. Élenjárók főleg az ázsiai országok, kiemelkedően Kína, ahol a világ kacsaállományának 60-65 %-át tartják. Itt a hústermelésen kívül tojástermelésre is hasznosítják a kacsát. Európában ez nem szokás, szinte kizárólag húsra hasznosítják. Franciaországban a hús mellett a kacsamáj fogyasztás ölt nagyobb méreteket. Megemlíthető még, mint jelentős kacsahús-fogyasztó, néhány észak-európai állam, továbbá Németország, Anglia és Olaszország.
|
|
|
0 komment
, kategória: Belső kör |
|
Címkék: kiegyensúlyozott, karbantartásában, tulajdonságainak, nélkülözhetetlen, tartalompromóció, franciaországban, zsírtartalmának, földművelésügyi, fehérjetartalma, baromfikampánya, tojástermelésre, energiatartalma, baromfitermékek, összehasonlítva, zsírtartalmánál, iconszponzorált, elszállításában, zsírsavtartalma, étkeztetésében, kezdeményezték, vörösvérsejtek, fogyasztásának, energiaszegény, legalacsonyabb, fogyaszthatják, zsírszegényebb, táplálkozásnak, szívbetegségek, rendelkezésre, vércukorszint, immunrendszer, eltávolítható, ünnepelhetnek, hústermelésen, magyarországi, kötőszövetei, magyar szakemberek, egészséges baromfihúsok, sokak által, naponta fogyasztott, állati eredetű, emberi szervezet, úgynevezett nélkülözhetetlen, táplálékból rendelkezésre, összes esszenciális, csirkehús gyári, nagy vágóállatok, benne található, szívbetegségek ellen, táplálkozási tanácsadók, közepesen kövér, csirke kiváló, Baromfi Világnapot, Földművelésügyi Minisztérium, MIÉRT EGÉSZSÉGES BAROMFIHÚS, KERESÉS Keress, EZÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB TOJÁST ÉS BAROMFIHÚST, Baromfi Termék Tanács,
|
|
|
|
Facebookon kaptam Png ház Mit beszél, nem értem, hogy m... Lóhere A másik dolog, Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Hiányzik Facebookon kaptam Facebookon kaptam Egy bizonyos határt Alázat Segítsük barátainkat, hogy meg... Segítsük barátainkat, hogy meg... George Gordon Lord Byron: Inez... képre írva A kételkedés kezelése Facebookon kaptam Kellemes délutánt kívánok Jó éjszakát Alázat Png rózsa csokor Hazára minden embernek szükség... Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Egy bizonyos határt Jó éjszakát Gyökössy Endre - Virágok virág... képre írva Facebookon kaptam A televizió nem a kultúrát kép... Hazára minden embernek szükség... A jó emberek mindig szépek mar... Nem tudhatod Facebookon kaptam Facebookon kaptam A tömeg, a Mester, a módszer, ... Png kislány Png lepke Alázat Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Albert Einsteinről Facebookon kaptam Fehér virág Facebookon kaptam Illyés Gyula - Milyen hamar. Png csokor Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Örülök, hogy látlak! Miért nem menti meg Jézus a jó... Irgalom és ítélet Varga János Veniam - Fontos sz... Albert Einsteinről Alázat Facebookon kaptam Julian Brass gondolata Miért kiabálunk amikor dühösek... Facebookon kaptam Alvó cicák Nagyon különös 210 éve született a SZÓZAT meg... Jónás Tamás – Végtelen b... Szép estét Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata A Megváltó szolgálatában Facebookon kaptam képre írva Ami embereknek lehetetlen, az... Png nő A nemzeti hovatartozás kulturá... Miért nem menti meg Jézus a jó... Az igazi szeretetért rendszeri... Egy lelki imádság Illyés Gyula - Milyen hamar. Ne kapaszkodj magasabbra, Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam Nevem Segítsük barátainkat, hogy meg... A televizió nem a kultúrát kép... Mi lenne ha Mit beszél, nem értem, hogy m... Akarat Régi emberek, akikre máig büsz... Hogy lehet megtartani Jó reggelt, jó napot mindenkin... Hogy lehet megtartani Régi emberek, akikre máig büsz... Png lepke Alázat Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Png virág Facebookon kaptam Facebookon kaptam Mírjam barát... Fekete-erdő desszert Fehér virág Alázat Lóhere
|
|
|
|
magyar szakemberek, egészséges baromfihúsok, sokak által, naponta fogyasztott, állati eredetű, emberi szervezet, úgynevezett nélkülözhetetlen, táplálékból rendelkezésre, összes esszenciális, csirkehús gyári, nagy vágóállatok, benne található, szívbetegségek ellen, táplálkozási tanácsadók, közepesen kövér, csirke kiváló, vércukorszint karbantartásában, sejtek növekedését, vörösvérsejtek karbantartásában, csirkehús vasat, oxigén elszállításában, sejtek számára, cink elősegíti, immunrendszer működését, csirkehús szinte, étrendjében szerepelhet, pulykahús fogyasztás, világ élvonalában, fejenkénti átlagos, pulykahús fogyasztása, kimélő diétához, energiaszegény diétán, összes húsfélét, pulykahúsnak jelentős, pulykamell zsírtartalma, legtöbb egyszeresen, hazai pulykahúsnak, fiatalok étkeztetésében, liba húsa, libahús magas, baromfitermékek között, ázsiai országok, világ kacsaállományának, hústermelésen kívül, kacsamáj fogyasztás, kiegyensúlyozott, karbantartásában, tulajdonságainak, nélkülözhetetlen, tartalompromóció, franciaországban, zsírtartalmának, földművelésügyi, fehérjetartalma, baromfikampánya, tojástermelésre, energiatartalma, baromfitermékek, összehasonlítva, zsírtartalmánál, iconszponzorált, elszállításában, zsírsavtartalma, étkeztetésében, kezdeményezték, vörösvérsejtek, fogyasztásának, energiaszegény, legalacsonyabb, fogyaszthatják, zsírszegényebb, táplálkozásnak, szívbetegségek, rendelkezésre, vércukorszint, immunrendszer, eltávolítható, ünnepelhetnek, hústermelésen, magyarországi, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2678
- e Hét: 26309
- e Hónap: 42709
- e Év: 164582
|
|
|