Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért egészséges a baromfihús?
  2018-05-09 14:30:44, szerda
 
   
  A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által ,,tökéletes táplálék"-ként emlegetett tojásról szól.

MIÉRT EGÉSZSÉGES A BAROMFIHÚS?
A naponta fogyasztott táplálékok felét az állati eredetű élelmiszerek alkotják. Bennük találhatók meg azok a fehérjék, melyek az emberi szervezet számára az úgynevezett nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavakat jelentős mértékben tartalmazzák. Ezeket a szervezet más úton nem képes előállítani, tehát azzal és annyival tud gazdálkodni, ami a táplálékból rendelkezésre áll. A baromfihúsok az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai.

CSIRKEHÚS
A csirkehús gyári és otthoni feldolgozása egyaránt könnyű, húsa táplálkozási szempontból értékes és könnyen emészthető, izomrostjai puhák, kötőszövetei zsírban szegények, fehérjetartalma magas és teljes értékű, zsírtartalmának eloszlása kedvező, (a nagy vágóállatok zsírja átszövi az izomzatot, a baromfié a bőr alatt helyezkedik el és így könnyen eltávolítható, ráadásul a benne található kis mennyiségű zsír is ,,jó" zsír, mert telítetlen, ami véd a szívbetegségek ellen, ezen tulajdonsága miatt javasolják az orvosok és a táplálkozási tanácsadók).

Energiatartalma 100 grammonként mindössze 113 kcal, (összehasonlítva: pl. a közepesen kövér sertéshúsban 306 kcal van). A csirke kiváló forrása a B vitaminoknak, a B3-vitamin tartalma segíti az anyagcserét. A B6-vitamin fontos az immunrendszer és a vércukorszint karbantartásában, a B7-vitamin elősegíti a sejtek növekedését és a B12-vitamin részt vesz az idegsejtek és a vörösvérsejtek karbantartásában.

A csirkehús vasat is tartalmaz, amely az oxigén elszállításában hasznos a sejtek számára. A cink elősegíti a DNS-szintézist és olajozza az immunrendszer működését. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően a csirkehús szinte mindenkinek az étrendjében szerepelhet.


KERESÉS Keress receptre vagy hozzávalóra
EZÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB TOJÁST ÉS BAROMFIHÚST!
default user iconSzponzorált tartalomPROMÓCIÓ 0
A magyar szakemberek 2010-ben kezdeményezték, hogy nemzetközi szinten május 10-én ünnepeljük a Baromfi Világnapot. Hazánkban előszőr 2013-ban tartották meg ezt a napot, így idén ötödik alkalommal ünnepelhetnek május 10-én határainkon belül a szakmabeliek. A Földművelésügyi Minisztérium, az AMC és a BTT baromfikampánya a jeles nap alkalmából április 25. és május 13. között az egészséges baromfihúsok fogyasztásának előnyeiről és a sokak által ,,tökéletes táplálék"-ként emlegetett tojásról szól.
MIÉRT EGÉSZSÉGES A BAROMFIHÚS?
A naponta fogyasztott táplálékok felét az állati eredetű élelmiszerek alkotják. Bennük találhatók meg azok a fehérjék, melyek az emberi szervezet számára az úgynevezett nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavakat jelentős mértékben tartalmazzák. Ezeket a szervezet más úton nem képes előállítani, tehát azzal és annyival tud gazdálkodni, ami a táplálékból rendelkezésre áll. A baromfihúsok az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai.

CSIRKEHÚS
A csirkehús gyári és otthoni feldolgozása egyaránt könnyű, húsa táplálkozási szempontból értékes és könnyen emészthető, izomrostjai puhák, kötőszövetei zsírban szegények, fehérjetartalma magas és teljes értékű, zsírtartalmának eloszlása kedvező, (a nagy vágóállatok zsírja átszövi az izomzatot, a baromfié a bőr alatt helyezkedik el és így könnyen eltávolítható, ráadásul a benne található kis mennyiségű zsír is ,,jó" zsír, mert telítetlen, ami véd a szívbetegségek ellen, ezen tulajdonsága miatt javasolják az orvosok és a táplálkozási tanácsadók).


Spenótos-fetás töltött csirkemell >>>
Energiatartalma 100 grammonként mindössze 113 kcal, (összehasonlítva: pl. a közepesen kövér sertéshúsban 306 kcal van). A csirke kiváló forrása a B vitaminoknak, a B3-vitamin tartalma segíti az anyagcserét. A B6-vitamin fontos az immunrendszer és a vércukorszint karbantartásában, a B7-vitamin elősegíti a sejtek növekedését és a B12-vitamin részt vesz az idegsejtek és a vörösvérsejtek karbantartásában.

A csirkehús vasat is tartalmaz, amely az oxigén elszállításában hasznos a sejtek számára. A cink elősegíti a DNS-szintézist és olajozza az immunrendszer működését. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően a csirkehús szinte mindenkinek az étrendjében szerepelhet.

PULYKAHÚS
A pulykahús fogyasztás terén Európában látványos fejlődésnek lehettünk szemtanúi. A magyarországi pulykahúsfogyasztás Európa és a világ élvonalában van, a Baromfi Termék Tanács becslései szerint hazánkban a fejenkénti átlagos fogyasztás 5-5,5 kilogramm évente. A pulykahús fogyasztása szintén része az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, mert: miközben értékes fehérjében és vitaminokban gazdag a csirkehúsnál is zsírszegényebb, ezért kiemelten javasolt a kimélő diétához. Bőr nélkül így az energiaszegény diétán élők bátran fogyaszthatják, valamennyi ételféleség elkészíthető belőle, amit jellemzően vörös húsokból készítenénk el. Az összes húsfélét tekintve a pulykahúsnak jelentős a szív- és érvédő hatású többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is.

Tekintettel arra, hogy a pulykamell zsírtartalma a legalacsonyabb, miközben arányaiban a legtöbb egyszeresen vagy többszörösen telítetlen (esszenciális) zsírsavat tartalmazza, a hazai pulykahúsnak nagyobb szerepet kellene kapnia a fiatalok étkeztetésében is.

LIBAHÚS
A liba húsa ízletes, mája kiváló csemege és értékes exportcikk. A libahús magas zsírtartalmánál fogva energiában a baromfitermékek között a legmagasabb. Koleszterin tartalma a csirke és pulykahúsnál alacsonyabb.

KACSA
Kacsahúst nagyobb mennyiségben csak néhány országban fogyasztanak. Élenjárók főleg az ázsiai országok, kiemelkedően Kína, ahol a világ kacsaállományának 60-65 %-át tartják. Itt a hústermelésen kívül tojástermelésre is hasznosítják a kacsát. Európában ez nem szokás, szinte kizárólag húsra hasznosítják. Franciaországban a hús mellett a kacsamáj fogyasztás ölt nagyobb méreteket. Megemlíthető még, mint jelentős kacsahús-fogyasztó, néhány észak-európai állam, továbbá Németország, Anglia és Olaszország.





 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: kiegyensúlyozott, karbantartásában, tulajdonságainak, nélkülözhetetlen, tartalompromóció, franciaországban, zsírtartalmának, földművelésügyi, fehérjetartalma, baromfikampánya, tojástermelésre, energiatartalma, baromfitermékek, összehasonlítva, zsírtartalmánál, iconszponzorált, elszállításában, zsírsavtartalma, étkeztetésében, kezdeményezték, vörösvérsejtek, fogyasztásának, energiaszegény, legalacsonyabb, fogyaszthatják, zsírszegényebb, táplálkozásnak, szívbetegségek, rendelkezésre, vércukorszint, immunrendszer, eltávolítható, ünnepelhetnek, hústermelésen, magyarországi, kötőszövetei, magyar szakemberek, egészséges baromfihúsok, sokak által, naponta fogyasztott, állati eredetű, emberi szervezet, úgynevezett nélkülözhetetlen, táplálékból rendelkezésre, összes esszenciális, csirkehús gyári, nagy vágóállatok, benne található, szívbetegségek ellen, táplálkozási tanácsadók, közepesen kövér, csirke kiváló, Baromfi Világnapot, Földművelésügyi Minisztérium, MIÉRT EGÉSZSÉGES BAROMFIHÚS, KERESÉS Keress, EZÉRT EGYÜNK MINÉL TÖBB TOJÁST ÉS BAROMFIHÚST, Baromfi Termék Tanács,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png ház  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Lóhere  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Alázat  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  képre írva  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hazára minden embernek szükség...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  Png lepke  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Örülök, hogy látlak!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Irgalom és ítélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einsteinről  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nagyon különös  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png nő  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy lelki imádság  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nevem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hogy lehet megtartani  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png lepke  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  Fehér virág  Alázat  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
magyar szakemberek, egészséges baromfihúsok, sokak által, naponta fogyasztott, állati eredetű, emberi szervezet, úgynevezett nélkülözhetetlen, táplálékból rendelkezésre, összes esszenciális, csirkehús gyári, nagy vágóállatok, benne található, szívbetegségek ellen, táplálkozási tanácsadók, közepesen kövér, csirke kiváló, vércukorszint karbantartásában, sejtek növekedését, vörösvérsejtek karbantartásában, csirkehús vasat, oxigén elszállításában, sejtek számára, cink elősegíti, immunrendszer működését, csirkehús szinte, étrendjében szerepelhet, pulykahús fogyasztás, világ élvonalában, fejenkénti átlagos, pulykahús fogyasztása, kimélő diétához, energiaszegény diétán, összes húsfélét, pulykahúsnak jelentős, pulykamell zsírtartalma, legtöbb egyszeresen, hazai pulykahúsnak, fiatalok étkeztetésében, liba húsa, libahús magas, baromfitermékek között, ázsiai országok, világ kacsaállományának, hústermelésen kívül, kacsamáj fogyasztás, kiegyensúlyozott, karbantartásában, tulajdonságainak, nélkülözhetetlen, tartalompromóció, franciaországban, zsírtartalmának, földművelésügyi, fehérjetartalma, baromfikampánya, tojástermelésre, energiatartalma, baromfitermékek, összehasonlítva, zsírtartalmánál, iconszponzorált, elszállításában, zsírsavtartalma, étkeztetésében, kezdeményezték, vörösvérsejtek, fogyasztásának, energiaszegény, legalacsonyabb, fogyaszthatják, zsírszegényebb, táplálkozásnak, szívbetegségek, rendelkezésre, vércukorszint, immunrendszer, eltávolítható, ünnepelhetnek, hústermelésen, magyarországi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2678
  • e Hét: 26309
  • e Hónap: 42709
  • e Év: 164582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.